Pensioen in eigen beheer

Zoekt u als DGA een alternatief voor uw pensioen in eigen beheer? Dat bent u uiterlijk 1 juli wel verplicht. Laat u dus door Van Rossum Belastingadvies & Estate Planning helder en betrouwbaar adviseren.

Hoe ziet uw oudedagsvoorziening er voor u uit als DGA? Uiterlijk 1 juli wil de overheid dat u uw pensioenregeling premievrij heeft gemaakt, wat inhoudt dat u uw pensioen in eigen beheer niet verder meer kan opbouwen. Globaal staat u dan voor 3 keuzes:

  1. Uw pensioen in eigen beheer wordt dan bevroren en premievrij gemaakt. Van Rossum vertelt u over alle voorwaarden.
  2. U laat uw pensioen afstempelen en zet de voorziening om in een oudedagsverplichting. Uw fiscaal voordeel als DGA is dat u jaarlijks mogelijk meer dividend kan uitkeren. Maar dit heeft dan wel gevolgen voor de oudedagsvoorziening van uw (ex-)partner, laat u dus door Van Rossum adviseren over uw en zijn of haar rechten. Wilt u meer weten? Dan praten wij u graag bij.
  3. U laat uw pensioen afstempelen en -kopen. Indien u uw pensioen laat afstempelen en -kopen is het belangrijk dat u evenals bij keuze 2 de positie van uw (ex-)partner schriftelijk goed vastlegt. 

Van Rossum is een veelzijdig fiscaal en financieel adviesbureau. Wij overzien de consequenties van uw keuze op uw privé-situatie en vertellen u op een heldere manier wat de gevolgen zijn van de door u gemaakte keuze.

 

Wilt u een goed onderbouwd en betrouwbaar advies? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Van Rossum Belastingadvies & Estate Planning via: 0186-614 639 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Logo Footer

 


Aston Martinlaan 16,
3261 NB Oud-Beijerland

0186 614639
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

 

 


Maak uw keuze!

Vul uw naam in!

Vul uw telefoonnummer in!

Ga akkoord met de privacyverklaring!Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl